Tervetuloa, Pyhä Henki

Jeesuksen kuolema ja ylösnousemus antaa jokaiselle ihmiselle mahdollisuuden pelastua. Kun ihminen tunnustaa Jeesuksen Herrakseen ja antaa elämänsä Hänelle, Jumala luo hänet uudeksi ihmiseksi. Tämä Jumalan tekemä ihme ihmisen sisimmässä mahdollistaa Pyhän Hengen tulon häneen. Jeesuksen pelastustyö muuttaa syntisen ihmisen niin puhtaaksi, että itse pyhä Jumala voi tulla häneen asumaan.

— Mehän olemme elävän Jumalan temppeli, niin kuin Jumala on sanonut: ”Minä olen asuva heissä ja kulkeva heidän keskellään. Minä olen oleva heidän Jumalansa ja he minun kansani.”2.Kor.6:16

Jumalan suurin unelma oli elää ihmistä lähellä. Pyhän Hengen kautta tämä on vihdoin mahdollista. On mahtavaa saada sisäinen varmuus siitä, että on syntynyt uudesti Jumalan lapseksi. Orjuus ja pelko on poissa, ja tilalle on tullut lapsen asema ja vapaus!

Kaikki, joita Jumalan Henki johdattaa, ovat Jumalan lapsia. Te ette ole saaneet orjuuden henkeä elääksenne jälleen pelossa, vaan te olette saaneet lapseuden Hengen, jossa me huudamme: ”Abba! Isä!” Henki itse todistaa meidän henkemme kanssa, että me olemme Jumalan lapsia.Room.8:14-16

Kohti Jumalan kaltaisuutta

Niin kuin vastasyntynyt vauva vaatii aikaa oppiakseen kaikki ihmisen kyvyt, vaatii uusi Jumalan lapsi aikaa oppiakseen kaikki Jumalan lapsen kyvyt. Pyhä Henki opettaa, millaisia me Jumalan lapsina olemme ja mitä omistamme. Hän näyttää, millainen elämä on nyt meille mahdollista, kun olemme saaneet uuden luonnon Jumalalta. Pyhä Henki auttaa siis tuomaan käytäntöön Jumalan lapsen uuden identiteetin.

Jumalan Hengen kautta Jumalan läsnäolo, luonne ja elämä tulee ihmiseen. Pyhä Henki alkaa tehdä työtään ihmisessä ja ihminen alkaa muuttua Jumalan luonteen kaltaisuuteen. Tämä on ihmisen elämän tarkoitus, koska ihminen luotiin alunperin Jumalan kuvaksi ja kaltaiseksi.

Me kaikki, jotka peittämättömin kasvoin katselemme Herran kirkkautta kuin peilistä, muutumme saman kuvan kaltaisiksi kirkkaudesta kirkkauteen, niin kuin muuttaa Herra, joka on Henki.2.Kor.3:18

Kaksi tärkeää Jumalan luonteen ominaisuutta ovat pyhyys ja pyyteetön rakkaus. Siksi Jumalan lapsina meidän tulee elää puhdasta elämää ja opetella rakastamaan ihmisiä epäitsekkäästi. Tämän muutoksen sinussa saa aikaan Jumalan Henki, jos vain annat Hänen muuttaa sinua. Kun vietät Jumalan kanssa aikaa rukouksessa ja tutkit Raamatusta Hänen luonnettaan, olet kuin lapsi, joka ihailee Isäänsä ja tahtoo matkia Häntä kaikessa.

Jumalan kaltaisuus on oikeastaan Jeesuksen kaltaisuutta. Jeesus on samalla sekä täydellinen kuva Jumalan luonteesta että täydellinen esimerkki siitä, miten Jumalan lapsi voi elää ihmisenä. Jumalan lapsen asema ja Pyhän Hengen läsnäolo mahdollistavat Jeesuksen kaltaisen elämän sinullekin!

Pyhän Hengen voima

Mutta te saatte voiman, kun Pyhä Henki tulee teidän päällenne, ja te tulette olemaan minun todistajani — aina maan ääriin saakka. –JeesusApt.1:8

Kun ensimmäiset opetuslapset saivat Pyhän Hengen, he saivat voiman todistaa Jeesuksesta ihmeiden ja tunnustekojen kautta. Paljon ihmisiä parantui ja riivaajat ajettiin ulos Jeesuksen nimessä. Kun ihmiset saivat nähdä ja kokea Jumalan voiman, heidän oli helpompi uskoa, että Jeesus on noussut kuolleista. Jumalan ilosanoma levisi nopeasti laajalle alueelle ja ihmiset ottivat kasteen Kristukseen.

Puheeni ja julistukseni ei ollut inhimillisen viisauden suostuttelevia sanoja vaan Hengen ja voiman osoittamista, jotta teidän uskonne ei perustuisi ihmisviisauteen vaan Jumalan voimaan.1.Kor.2:4-5
Jumalan valtakunta ei ole sanoissa, vaan voimassa.1.Kor.4:20

Pyhä Henki antaa edelleenkin kyvyn ja voiman todistaa Jeesuksesta aivan samalla tavalla. Jumala haluaa konkreettisesti osoittaa voimansa ihmisille, jotta he voisivat uskoa ilosanoman. Sairaiden parantuminen ja muut yliluonnolliset asiat kuuluvat Jumalan lasten arkeen.

Miten Pyhä Henki otetaan vastaan?

Kääntykää, ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksi saamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan.Apt.2:38

Pyhä Henki annetaan lahjana jokaiselle Jumalan lapselle. Jos siis olet luovuttanut elämäsi Jumalalle ja ottanut upotuskasteen Kristukseen, saat olla varma, että Pyhän Hengen lahja kuuluu sinulle.

Raamatun esimerkin mukaan Pyhän Hengen saa, kun joku Hengellä täyttynyt henkilö laskee kätensä päällesi ja rukoilee puolestasi. Tunnetuin merkki Pyhän Hengen vastaanottamisesta on kyky puhua vierailla kielillä. Kielillä puhuva ei itse ymmärrä puhumiaan sanoja, koska sanat tulevat Pyhältä Hengeltä. Kielillä puhuminen rakentaa ihmisen sisintä. Se on myös hyvä tapa rukoilla juuri oikeita asioita.

Jos et ole vielä saanut Pyhän Hengen lahjaa tai olet siitä epävarma, ole yhteydessä johonkin luotettavaan henkilöön, joka on jo saanut Pyhän Hengen. Tämä henkilö voi rukoilla puolestasi ja saat vastaanottaa Pyhän Hengen.

Haluatko pelastua ja saada Pyhän Hengen? Onko sinulla kysymyksiä Pyhästä Hengestä tai pelastumisesta yleensä? Lähetä meille viestiä, niin autamme mielellämme! Täältä löytyy tapoja ottaa yhteyttä.