Jeesus pelastaa, mutta mistä?

Raamatun ydinsanoma on se, että Jumala lähetti oman poikansa maailmaan pelastamaan ihmiset. Moni ei kuitenkaan tiedä, mitä pelastuminen käytännössä tarkoittaa. Tiedätkö, mistä Jumala haluaa sinut pelastaa? Annetaan Jumalan itse vastata.

Ennen Jeesuksen syntymää Jumala lähetti enkelin kertomaan Joosefille, että hänen tuleva vaimonsa on raskaana yliluonnollisesti. Jumala määrää lapsen nimeksi Jeesus ja antaa samalla vastauksen kysymykseemme.

Joosef, Daavidin poika, älä pelkää ottaa Mariaa vaimoksesi, sillä se, mikä hänessä on siinnyt, on Pyhästä Hengestä. Hän synnyttää pojan, ja sinun on annettava hänelle nimeksi Jeesus, sillä hän pelastaa kansansa sen synneistä.Matt.1:20-21

Synti on se asia, josta Jumala haluaa sinut pelastaa. Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen ja kaltaisekseen, sellaiseksi kuin Hän itse on luonteeltaan. Synti rikkoi tämän kuvan, jolloin ihmisen identiteetti särkyi sirpaleiksi niin kuin peili. Synti muutti ihmisen luonteen Paholaisen kaltaiseksi, ja ihminen alkoi käyttäytyä kuten Paholainen: valehdella ja varastaa, vihata ja tappaa.

Joka tekee syntiä, on Paholaisesta, sillä Paholainen on tehnyt syntiä alusta asti. Sitä varten Jumalan Poika ilmestyi, että hän tekisi tyhjäksi Paholaisen teot.1.Joh.3:8

Vapaaksi synnin orjuudesta

Jeesus sanoi, että jokainen, joka tekee syntiä, on synnin orja. Orja ei voi itse vapauttaa itseään, vaan hän pysyy orjana kunnes joku toinen vapauttaa hänet. Ihmisen on mahdotonta päästä eroon synnistä omin voimin, koska hänen luonteensa on syntinen. Ongelman ydin on syntinen sydän, joka haluaa luonnostaan tehdä syntiä. Ainut keino päästä vapaaksi on luopua syntisestä sisimmästä kokonaan ja vastaanottaa Jumalalta uusi, puhdas sydän. Tästä pelastuksessa on kyse!

Jeesus eli täysin synnittömän elämän, mutta kun Hänet oli naulittu ristiin, koko maailman synnit kaadettiin Hänen päälleen. Hänestä tehtiin syntinen, jotta Hän voisi kuolla sinun puolestasi. Hän ikään kuin kuoli sinuna. Jeesus ei kuitenkaan jäänyt hautaan, vaan Jumala nosti Hänet ylös kuolleista. Näin Jumala teki mahdolliseksi sen, että kuka tahansa voi vapautua synnin ja kuoleman vallasta! Jeesuksen kuoleman vuoksi sinun syntinen luonteesi voidaan tuhota. Jeesuksen ylösnousemuksen vuoksi sinut voidaan luoda uudeksi ihmiseksi, joka on vapaa synnin orjuudesta!

Sinua ei ole luotu syntiä varten, vaan Jumalaa varten. Vaikka olet tehnyt syntiä, Jumala muistaa alkuperäisen arvosi. Hän oli valmis maksamaan kalleimman mahdollisen hinnan, jotta saisi sinut takaisin omakseen. Jeesuksen ristinkuolema kertoo, kuinka arvokas olet Jumalalle. Pelastumisen kautta Jumala palauttaa sinut takaisin alkuperäiseen arvoosi ja tarkoitukseesi Jumalan kuvana.

Jos otat Jeesuksen valmistaman pelastuksen vastaan, Jumala antaa kaikki pahat tekosi anteeksi ja unohtaa ne. Näin saat puhtaan omantunnon ja rauhan sydämeesi. Sinun ei enää tarvitse pelätä kuolemaa tai Helvettiä, koska elät ikuisesti Jeesuksen kanssa, joka on voittanut kuoleman! Olet saanut ikuisen elämän!

Mitä ikuinen elämä tarkoittaa?

Moni luulee, että ikuinen elämä tarkoittaa Taivasta. Jeesus kuitenkin opetti, että ikuinen elämä on se uusi elämä, jonka Jumala antaa jo maan päällä sille, joka uskoo Jumalan ilosanoman ja ottaa sen vastaan.

Joka uskoo Poikaan, sillä on ikuinen elämä. Mutta joka ei ole kuuliainen Pojalle, ei ole näkevä elämää, vaan Jumalan viha pysyy hänen päällään. –JeesusJoh.3:36
Joka kuulee minun sanani ja uskoo häneen, joka on minut lähettänyt, sillä on ikuinen elämä. Hän ei joudu tuomittavaksi, vaan hän on siirtynyt kuolemasta elämään. –JeesusJoh.5:24

Pelastuessasi Jumala siirtää sinut kuolemasta elämään. Siirryt pimeyden valtakunnasta Jumalan valtakuntaan, paholaisen omistuksesta Jumalan perheeseen. Kyse on kokonaan uudesta elämästä! Sinusta tulee uusi ihminen, joka voi elää läheisessä suhteessa Jumalan kanssa joka päivä. Tästä löytyy ihmisen elämän tarkoitus, koska tätä varten ihminen alunperin luotiinkin: elämään Jumalan kanssa.

Mikään ei ole parempaa kuin elämä Jumalan kanssa. Hän on Isäsi, ystäväsi ja auttajasi, joka ei koskaan hylkää sinua. Hän rakastaa pyyteettömästi. Hänen rakkautensa saa sinutkin rakastamaan. Hän on Jumala, joka tekee ihmeitä. Hän pystyy ja haluaa muuttaa elämäsi.

Miten pelastus otetaan käytännössä vastaan?

Pelastuminen on Jumalan idea: Hän suunnitteli ja toteutti sen täysin puolestasi. ”Armosta te olette pelastettuja uskon kautta, ette itsenne kautta – se on Jumalan lahja – ette tekojen kautta, ettei kukaan voisi kerskailla.”Ef.2:8-9

Jumala tarjoaa pelastusta lahjana jokaiselle ihmiselle. Kuka tahansa voi pelastua, koska kyse ei ole ihmisen omasta hyvyydestä. Tämä lahja pitää kuitenkin ottaa vastaan uskon kautta. Siksi ainoastaan ne pelastuvat, jotka uskovat Jumalan ilosanoman ja omasta vapaasta tahdostaan antavat itsensä ja elämänsä Hänelle. Eihän Jumala voi antaa sinulle uutta elämää ellet ole valmis luopumaan nykyisestä.

Jos haluat pelastua, sinun tulee ottaa upotuskaste Kristukseen.

Lue seuraavaksi: Mitä kaste Kristukseen tarkoittaa?

Jos sinulla on kysyttävää tästä kirjoituksesta tai pelastumisesta yleensä, lähetä rohkeasti meille viestiä! Autamme mielellämme. Täältä löytyy tapoja ottaa yhteyttä.