16-vuotias Ella oppii parantamaan sairaita

Ella otti meihin yhteyttä Facebookin kautta ja kysyi voisiko joku kerta päästä mukaan kaduille parantamaan sairaita. Tapasimme Tampereen keskustassa lauantaipäivänä ja aloitimme kertomalla lyhyesti, mihin sairaiden parantaminen perustuu.

Jeesushan käski meitä parantamaan sairaita (Matt.10:8, Luuk.9:2, Luuk.10:8-9). Hän on myös antanut kaiken, mitä tähän vaaditaan. Jeesuksen nimen auktoriteetissa meillä on valta parantaa ”kaikenlaisia tauteja ja vaivoja” (Matt.10:1). Parantava voima tulee Pyhältä Hengeltä, joka asuu meissä ja on aina valmis parantamaan kauttamme.

Sairaiden parantaminen on Jumalan idea. Siksi meidän ei tarvitse taivutella Häntä parantamaan, vaan voimme rohkeasti käskeä Jeesuksen nimessä kipua tai sairautta lähtemään. Sen enempää ei meiltä vaadita. Pyhä Henki tekee loput.

Lähdimme matkaan ja sovimme, että aluksi Ella seuraa vierestä, miten meillä on tapana toimia. Asiat oppii parhaiten käytännön kautta katselemalla ensin vierestä ja kokeilemalla sitten itse. Opastaja seuraa tilannetta ja neuvoo tarvittaessa.

Matkalla Koskikeskukseen vastaan tuli mies, jolla oli pientä kipua nilkassa. Kipu helpotti Jeesuksen nimessä. Sisällä Koskarissa löysimme ison porukan varhaisteinejä istuskelemassa. Noin seitsemästä tytöstä eräs kertoi kärsivänsä migreeneistä. Benjamin laittoi kätensä pään yläpuolelle ja hetken päästä tyttö alkoi tuntea lämpöä.

Yksi tytöistä sanoi kärsivänsä selkävaivoista. Nyt tuli Ellan vuoro. Hän rukoili lyhyesti ja tytön selkään tuli keveä olo. Toisella tytöllä oli todettu eripituiset jalat alaselkäkipujen syyksi. Ella käski lyhyempää jalkaa pitenemään Jeesuksen nimessä, ja näin tapahtui! Mahtavaa Pyhä Henki!

Sitten yksi kysyi, osataanko me ottaa pääkipua pois. Sanottiin, että Jeesus osaa. Ella laittoi käden tytön päälle ja käski päänsärkyä lähtemään Jeesuksen nimessä. Hetken päästä tytön ilme muuttui hämmästyneeksi. Sitten hän alkoi hymyillä ja sanoi hiljaa: ”Se lähti pois.”

Vielä yksi tyttö ilmoittautui ja sanoi, että hänellä on pari päivää ollut jaloissa lihaskipua urheilun takia. Ella käski kipua lähtemään ja suurin osa lähti heti. Loput kivusta lähti vähän kerrallaan usean käskyrukouksen jälkeen, kun rohkaisimme Ellaa jatkamaan kunnes kaikki kipu on poissa. ”Mitä ihmettä!” sanoi parantunut. Kerroimme tytöille Jeesuksen seuraamisesta ja siitä, että Jumala haluaa ihmisen kanssa henkilökohtaisen suhteen. Osa heistä kertoi olevansa lestadiolaisia.

Lopuksi tapasimme kolme nuorta tyttöä kahvilan penkeillä. Eräs heistä kertoi migreenivaivoistaan. Ellan pitäessä kättä pään yläpuolella ja käskiessä migreeneitä lähtemään tyttö tunsi päässään lämpöä. Samaan aikaan Benjamin rukoili yhden pojan puolesta, jonka jalasta hävisi kivut. Videoin paljon, mutta en saanut parantuneilta lupaa laittaa videota Youtubeen.

Aivan huikeita tilanteita. Miten paljon voikaan tapahtua näin pienessä ajassa, jos vain yksinkertaisesti lähdetään ja noudatetaan Jeesuksen sanoja!

Ella on nyt onnistuneesti kickstartattu parantamaan sairaita. Hän on hyvä esimerkki siitä, miten nopeasti tämän voi oppia. Noin viiden minuutin ”teorian” jälkeen pari tuntia käytäntöä ja homma on paketissa! Ellan sanoin: ”Tosi epätodellinen olo, koska tää on jotenkin niin hyvää ollakseen totta.”

PS. Ella tapasi kavereitaan samana iltana ja todisti kaikesta tapahtuneesta. Eikä pelkästään puhumalla, vaan myös käytännössä. Muun muassa nilkkakipu ja päänsärky parantui tuona iltana.

PPS. Seuraavana päivänä Ella oli juoksulenkillä kavereidensa kanssa. Eräällä ei-uskovalla tytöllä tuli penikat niin kipeiksi, ettei hän pystynyt juoksemaan. Ella sai luvan rukoilla ja kipu lähti heti! Kaveri oli hämillään ja kysyi: ”Mitä sä teit?” Siitä aukesi hyvä tilaisuus puhua Jeesuksesta.

Klikkaa tätä ja käy tykkäämässä meidän Facebook-sivusta.

Kaikki lukemasi on mahdollista sinullekin, jos olet Jumalan lapsi. Jokainen Jeesuksen seuraaja on kutsuttu yliluonnolliseen elämään. Pyhä Henki asuu sinussa ja tekee mahdolliseksi kaiken tämän, ja paljon enemmän! Kaikki kunnia Jeesukselle Kristukselle, jossa meidät on luotu uudeksi ihmiseksi.