Aiemmin tänään Ella oli meidän kanssa kaduilla ekaa kertaa ja oppi parantamaan sairaita. Oli aivan huikeeta! Kannattaa lukea, jos et vielä ole: 16-vuotias Ella oppii parantamaan sairaita.

Kun näkee Jumalan koskettavan ihmisiä, saa siitä itsekin virtaa ja into kasvaa. Silloin ei meinaa malttaa lopettaa, vaan haluaa nähdä lisää ja oppia enemmän siitä yhteistyöstä, joka meillä on Pyhän Hengen kanssa. Kun Benjamin ja Ella olivat lähteneet, päätin itse vielä jatkaa hetken, josko Jumalalla olisi jotain siistiä vielä varattuna. Ja niinhän siinä sitten lopulta kävi, että olin koko illan liikenteessä…

Heti tuli vastaan romanimies. Kysyin tarvitseeko hän rukousta johonkin asiaan. Hän ilahtui ja ihmetteli, mistä oikein siihen ilmestyin. Hänellä oli nimittäin sellainen elämäntilanne, johon kaipasi Jumalan erityistä apua ja johdatusta. Mies oli uskossa ja rukoilimme yhdessä. Hän oli tosi kosketettu rukouksessa ja sai luottamuksen siihen, että Jumala auttaa häntä tässä elämäntilanteessa.

Koskikeskuksen vieressä näin noin parikymppisen pariskunnan istumassa ja odottelemassa bussia. Ei ollut kuulemma mitään vaivoja. Istahdin siihen juttelemaan niitä näitä. Näytin heille meidän kuvaaman videon, jossa lyhyempi jalka pitenee. Miehen mielenkiinto heräsi nähtyään videon. Hän rupesi kurkkimaan jalkojaan ja sanoi hetken päästä mietteliäästi: ”Onkohan mulla samanpituiset jalat?”

Sain luvan tarkistaa jalat, ja eroa oli selvästi. Hänen tyttöystävänsä näytti puhelimen lampulla valoa ja katsoi vierestä. Käskin lyhyempää jalkaa pitenemään Jeesuksen nimessä ja se meni toisen ohi! Sitten käskin toista jalkaa pitenemään. Jalka lähti liikkeelle ja nyt tämä jalka kasvoi toisen ohi. Mitä ihmettä?! Vielä kerran käskin alunperin lyhyempää jalkaa kasvamaan ja se kasvoi pysähtyen nyt samalle tasolle toisen kanssa. Olipa erikoista.

Mies tunsi liikkeet jaloissaan ja hänen tyttöystävänsä näki kaiken vierestä. Vasta nyt mies myönsi, että hänellä oikeasti onkin selkävaivoja. Kysyin pystyykö hän seistessä koskettamaan käsillä varpaisiin. Hän sanoi, ettei ole aikoihin pystynyt siihen. Jalkojen tasapainottuminen korjaa usein samalla myös selän, joten pyysin kokeilemaan sitä. Hän epäröi ja sanoi, ettei tosiaankaan pysty koskettamaan varpaitaan. Sain hänet kuitenkin kokeilemaan. Hän kosketti varpaitaan — ilman mitään kipua!!! Tyyppi oli ihan hämillään ja vaikutti liikuttuneelta. Mä taas olin super-innoissani ja hehkutin: Jeesus paransi sun selän just äsken! Ehdin kertoa Jeesuksen seuraamisesta jonkun aikaa, kunnes heidän piti hypätä bussiin. Tämä oli kyllä niin mahtava todistus Jumalan voimasta!

Hetken päästä paikalle tuli joukko nuoria futisturnauksesta. Yksi heistä oli saanut osuman polveensa aiemmin samana päivänä. Kipua ei sillä hetkellä enää ollut, mutta sain luvan rukoilla. Laitoin käden polven lähelle, mutten koskenut siihen. Poika rupesi tuntemaan lämpöä polvessa. Selitin, miksi näin tapahtuu ja kerroin lisää Jeesuksesta.

Ajattelin, että nyt voisi olla aika lähteä kotiin. Kuitenkin bussia odotellessani kaksi uskovaa tulivat evankelioimaan minua. Kerroin heille päivän tapahtumista. Heitä kiinnosti nähdä, miten minulla on tapana kohdata ihmisiä ja miten homma käytännössä toimii. Ei muuta kuin matkaan taas…

Ensin tavattiin noin kuuden hengen porukka, joista yhdellä naisella oli käsi kipeä. Käskin kipua lähtemään kolme kertaa, muttei kipu helpottanut ainakaan siinä hetkessä. Eräällä miehellä oli selkä kipeä. Rukouksen jälkeen kipua ei enää löytynyt. Hän tiesi itsellään olevan eripituiset jalat, mutta hän ei millään uskaltanut antaa rukoilla, että se korjaantuisi.

Seuraavaksi näimme porukan teinejä, joista eräs tyttö kertoi saaneensa pari kertaa epilepsiakohtauksen ja että siitä on tullut pelko, joka rajoittaa elämää. Rukoilin hänen puolestaan pyytäen Jumalaa koskettamaan häntä ja käskin epilepsiaa lähtemään Jeesuksen nimessä. Jumala kohtasi häntä voimakkaasti. Rukouksen jälkeen hän kiitti ja halasi. Tyttö alkoi itkeä, ja hänen ystävänsä ottivat hänet hoivaansa. Törmäsin tyttöön viikkoa myöhemmin ja hän kertoi, että on ollut nyt vapaa tuosta pelosta ja uskoo epilepsian lähteneen hänestä pois. Kiitos Jeesus!

Paikalla oli myös poika, joka halusi rukousta henkiseen vaivaan, jota hän ei halunnut kuitenkaan nimetä. Hän tunsi rintakehässään lämpöä, kun siunasin häntä Jeesuksen nimessä. Sitten paikalle tuli poika, jolla oli molemmat polvet leikattu. Leikkauksista oli seurannut jalkojen pituusero. Käskin lyhyempää jalkaa kasvamaan Jeesuksen nimessä ja se piteni toisen jalan tasolle. Sitten laskin käteni polville ja käskin niitä Jeesuksen nimessä korjaantumaan täysin.

Yhtäkkiä molemmat polvet alkoivat rutista! Kysyin ”Tunsiksä ton?!” Tottakai hän sen tunsi ja vakuutti pitävänsä jalkoja ihan rennosti paikallaan. Rutina toistui vielä kahteen kertaan, aina kun aloin käskeä polvia parantumaan. Se tuntui käsien alla melkoisen oudolta! En osaa selittää, mitä siinä oikein tapahtui.

Uskomaton päivä. Kunnia jokaisesta tilanteesta kuuluu Jumalalle!

Sillä me olemme hänen tekonsa, luodut Kristuksessa Jeesuksessa niitä hyviä töitä varten, jotka Jumala on ennalta valmistanut, vaeltaaksemme niissä.Ef.2:10

Jos olet Kristuksessa, sinut on luotu hyviä tekoja varten. Näitä tekoja sinun ei itse tarvitse valmistella, vaan Jumala valmistaa ne eteesi. Sinun täytyy vain lähteä liikkeelle. Pyhä Henki opettaa askel kerrallaan eteenpäin. Yhteistyö Hänen kanssaan on upea asia.

Jos et tiedä, mitä Kristuksessa oleminen tarkoittaa, niin lue täältä, miten pelastutaan.

Kaikki lukemasi on mahdollista sinullekin, jos olet Jumalan lapsi. Jokainen Jeesuksen seuraaja on kutsuttu yliluonnolliseen elämään. Pyhä Henki asuu sinussa ja tekee mahdolliseksi kaiken tämän, ja paljon enemmän! Kaikki kunnia Jeesukselle Kristukselle, jossa meidät on luotu uudeksi ihmiseksi.