Mukava startti

Kaksi uskovaa naista otti meihin yhteyttä Facebookin kautta. He halusivat lähteä kanssamme kaduille, joten tapasimme heidät Keskustorilla lauantaipäivänä. Toinen heistä kertoi heti, että hänellä on toinen jalka lyhyempi kuin toinen. Siitä aiheutuu hänelle monenlaista vaivaa, esimerkiksi lyhyemmän jalan kantapää kipeytyy ja kävely on hieman epätasaista.

Hän toivoi apua tähän asiaan, joten rukoilimme hänen puolestaan. Käskimme lyhyempää jalkaa kasvamaan Jeesuksen nimessä ja saimme todistaa Jumalan tekemän ihmeen. Jalan kasvun jälkeen, samalla kun kiittelimme Jeesusta ja juttelimme, naisen huomasi hänen jalassaan ja lonkassaan edelleen tapahtuvan jotain! Pyhä Henki jatkoi parantavaa työtään. Hetken päästä nainen totesi myös kantapäässä olleen kivun hävinneen!

Totuus on, että Jumala tahtoo ihmisten parantuvan vielä enemmän kuin me itse. Meidän ei tule rukoilla niin kuin jotenkin yrittäisimme suostutella Jumalaa parantamaan – ikään kuin Hänellä olisi vähemmän myötätuntoa kuin meillä. Jumala on rakastava Isä, joka välittää lapsistaan valtavan paljon. Siksi saamme rukoilla luottamus sydämessämme.

On ihmeellistä, miten Jumala on päättänyt parantaa yhteistyönä ihmisen kanssa. Jeesushan käski meitä, tavallisia opetuslapsia, parantamaan sairaita Hänen nimessään. Meidän tehtävämme on kohdata ihminen ja tuoda hänelle Jumalan apu.

Jumala tietää kaiken

Lähdimme liikkeelle ja pian näin isommassa nuorten porukassa henkilön, jonka puolesta olimme rukoilleet pari kolme viikkoa sitten. Hän oli kärsinyt migreeneistä, mutta nyt kertoi, ettei niitä ole rukouksen jälkeen tullut. Tiedustelin porukalta, onko kellään heistä mitään kipua tai vaivaa, josta haluavat parantua. Yksi tyttö otti puheeksi selkävaivansa, jotka johtuvat eripituisista jaloista. Yllättävän yleinen vaiva on kyseessä. Hänellä oli todettu myös skolioosi.

Kysyin heiltä: ”Haluatteko nähdä jotain siistiä?” Vain nämä kaksi tyttöä innostuivat ja lähtivät mukaan lähellä olevien penkkien luo, jossa jalkojen pituus voidaan tarkistaa. Tyttö istuutui ja totesimme toisen jalan olevan selvästi lyhyempi. Ensikertalainen käski lyhyempää jalkaa kasvamaan Jeesuksen nimessä. Jalka piteni silmiemme edessä!

Halusin itsekin vielä rukoilla tytön puolesta. Sanoin jotenkin näin: ”Jos on vielä jotain, minkä pitää korjautua, niin parantukoon se nyt Jeesuksen nimessä.” Sitten tyttö alkoi tuntea lämpöä polvessaan! Kysyin, onko polvessa jotain vikaa. Hän kertoi, että polvi on leikattu pahan vamman takia. Hän oli jopa joutunut lopettamaan jääkiekon tästä syystä. Tyttö ei ollut maininnut polvivammasta sanallakaan, mutta onneksi Jumala tietää kaiken ja tahtoo parantaa!

Sitten pyysimme häntä etsimään selkäkipua. Hän kokeili eri asentoja, joissa kipu ennen tuntui, mutta kipua ei enää löytynyt! Kunnia Jumalalle! Laitoin vielä käden hänen yläselälleen ja rukoilin. Nyt hän alkoi tuntea lämpöä alaselässään. Jumala todella osoitti hänelle, kuinka paljon Hän välittää! Mikään asia ole Jumalalta salassa.

Jumala kutsuu pelastukseen

Näiden ihmeiden jälkeen puhuimme heidän kanssaan pitkään. Olen myöhemminkin nähnyt heitä ja muistuttanut, että Jumala edelleen kutsuu heitä pelastukseen. Jeesuksen opetuslapseksi ryhtyminen on suuri ja koko loppuelämään vaikuttava päätös. Ihmeen kokeminen antaa ihmiselle todistuksen Jumalasta, mutta se ei tietenkään automaattisesti johda ihmisen pelastumiseen. Jokaisen täytyy itse tehdä henkilökohtainen valinta Jeesuksen puoleen. Mitä ihmisen pitää tehdä pelastuakseen? Suora vastaus löytyy Apostolien teoista:

Kääntykää, ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksi saamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan.Apt.2:38
Tehkää siis parannus ja kääntykää, että teidän syntinne pyyhittäisiin poisApt.3:19

Pelkästä syntien katumisesta ei siis ole kyse, vaan parannuksen tekemisestä ja kääntymisestä pois synnistä. Jumalan pelastussuunnitelman tarkoitus on vapauttaa ihminen synnin orjuudesta. Tästä syystä upotuskaste Kristukseen on välttämätön osa pelastusta. Kun uskonsa Jeesukseen tunnustanut ihminen upotetaan kasteessa veden alle, hänen vanha ihmisensä haudataan pois. Vedestä noustessaan ihminen saa aloittaa uuden elämän uutena ihmisenä. (Room.6:3-7, Kol.2:12)

Meidän tulee puhua pelastuksesta rohkeasti ja suoraan niin kuin Raamattu sen ilmoittaa, ettemme johda ihmisiä harhaan. Ihmeet ja parantumiset ovat osa ilosanoman julistamista, mutta ihmisten pelastumisen tähden me käymme kaduilla kohtaamassa heitä. Ihmisten tulee nähdä ja kokea, että Jumala on todellinen ja rakastaa heitä, mutta myös kuulla, että heidän täytyy tehdä parannus synneistään, koska Jumala on Pyhä.

Vielä muutama kohtaaminen

Myöhemmin toinen ensikertalainen pääsi vielä rukoilemaan erään pojan polven puolesta. Kahden lyhyen käskyrukouksen jälkeen polvikipu hävisi! Itse rukoilin pojan kaverin puolesta, jolla oli päänsärky. Päänsärky pakeni Jeesuksen nimessä! Lopuksi juttelimme pitkään kolmen nuoren tytön kanssa. Saimme myös rukoilla heidän puolestaan, mutta välitöntä parantumista ei tapahtunut.

Molemmat ensikertalaiset ovat nyt aivan innoissaan. He ovat nähneet useita parantumisia rukoillessaan ystäviensä puolesta. Jumalan valtakunta kasvaa ja vahvistuu, kun Jumalan lapset alkavat elää ja toimia siinä asemassa, jonka Jeesus on heille hankkinut.

Kaikki lukemasi on mahdollista sinullekin, jos olet Jumalan lapsi. Jokainen Jeesuksen seuraaja on kutsuttu yliluonnolliseen elämään. Pyhä Henki asuu sinussa ja tekee mahdolliseksi kaiken tämän, ja paljon enemmän! Kaikki kunnia Jeesukselle Kristukselle, jossa meidät on luotu uudeksi ihmiseksi.