Peukalo ja selkäkipu parantuu

Perusperjantai eli lähdettiin taas kaduille kohtaamaan ihmisiä. Mukana oli tällä kertaa yksi ensikertalainen. Koskikeskuksessa tavattiin pari tuttua nuorta, joista toisella oli peukalo kipeä. Kaveri oli heittänyt häntä kengällä niin, että sormi oli vääntynyt hieman. Hän ei pystynyt taivuttamaan sormea lainkaan ilman kipua. Barbara käski kipua lähtemään Jeesuksen nimessä ja pian kipu oli kokonaan poissa!

Toisen käden peukaloon verrattaessa sormi näytti kuitenkin olevan vielä vinossa. Benjamin otti peukalosta kiinni ja käski sitä suoristumaan Jeesuksen nimessä. Muutaman rukouksen jälkeen muutos oli selvä. Sormi suoristui niin, että eroa toisen käden peukaloon oli vaikea nähdä. Kiitos Jeesus!

Koskarin ulkopuolella oli iso joukko nuoria. Yhdellä pojalla oli selkä kipeä. Rukoilin kaksi kertaa lyhyesti, ja selkäkipu hävisi! Moni nuori sai kuulla, että Jeesus on noussut kuolleista ja tekee edelleen ihmeitä opetuslastensa kautta.

J-pommi putoaa

Sitten tavattiin kaksi teini-ikäistä tyttöä. Kun he kuulivat sanan Jeesus, toinen heistä pyöritteli päätään tyyliin: ”Voi ei, taas näitä.” Hänen käsityksensä kristityistä ei ollut kovin hyvä. Kun hän pian kuitenkin huomasi, että me oikeasti välitämme hänestä, hänen asenteensa muuttui. Viimeistään sitten, kun hän näki kaverinsa parantuvan, oli ennakkoluulot murrettu. On muuten mielenkiintoista katsella ihmisten reaktioita, kun heittää sen kuuluisan J-pommin, eli sanoo nimen Jeesus. Miksi niin monella on kielteinen käsitys Jeesuksesta?

Tytön kaverilla oli kipeä kurkku; kipu tuntui nielaistaessa. Kysyimme lupaa rukoilla kurkun parantumista. ”Eihän tää oo mitään yliluonnollista? Mua pelottaa tällaset!” tyttö sanoi nauraen, mutta näytti olevan tosissaan. Saatiin kuitenkin lupa rukoilla. Ensikertalainen käski kurkkua parantumaan ja kipua lähtemään Jeesuksen nimessä. Sitten pyysimme tyttöä nielaisemaan ja testaamaan kurkkua. Tyttö friikkasi täysin, kun huomasi kurkun parantuneen! Hän steppasi edestakaisin ja vakuutti kaverilleen, että kyllä se kurkku oikeasti parantui.

Roska menee silmään

Juttelimme pitkään heidän kanssaan ja kerroimme Jeesuksen seuraamisesta. Keskustelun lomassa parantuneen tytön kaverilla meni roska silmään. Jonkun aikaa hän yritti selvitä sen kanssa, mutta sitten kysyi, osataanko me poistaa roskaa silmästä. Onneksi Jumalalle on kaikki mahdollista. Ja niin on myös sille, joka uskoo. (Mark.9:23, Mark.10:27)

Benjamin laittoi kätensä lähelle silmää, mutta ei sanonut mitään. Hän vain piti kättä siinä ja odotti, että Pyhä Henki tekee ihmeen ja poistaa roskan silmästä. Noin kymmenen sekunnin päästä pyysimme testaamaan silmää. Roskaa ei enää löytynyt! Tyttö pystyi nyt katsomaan joka suuntaan ilman inhottavaa tunnetta silmässä. Toinen tyttö oli jälleen kuin ällikällä lyöty ja juoksi kulman taakse karkuun. Huusin hänelle jotain tähän tyyliin: ”Tää on Jumalan rakkautta, ei tätä tarvitse pelätä!” Pian hän palasi takaisin ja jatkoimme juttelua.

Puhetta synnistä

Puhuimme tytöille myös siitä, että päihtyminen on syntiä. Jumalan ilosanomaan kuuluu sanoma rakastavasta Jumalasta, mutta myös sanoma synnistä ja parannuksen teosta. On helpompaa sanoa: ”Jeesus rakastaa sua”, kuin sanoa: ”Sun tulee kääntyä pois sun synneistä”. Silti ihmisten tulisi saada kuulla koko totuus, koska vain silloin he voivat löytää vapauden.

Jos te pysytte minun sanassani, te todella olette minun opetuslapsiani ja tulette tuntemaan totuuden, ja totuus tekee teistä vapaita. –JeesusJoh.8:31-32

Meidän ei tule mielistellä ihmisiä, vaan puhua asioista uskollisena Jumalan Sanalle, mutta kuitenkin lempeästi ja armollisesti. Kun kohtaamme ihmisiä aidosti ja armollisesti, heidän on helpompi ottaa vastaan puhetta myös ikävämmistä asioista, kuten synnistä.

Sain vielä rukoilla tytön puolesta, joka alussa pyöritteli päätään ennakkoluuloisesti. Hän pyysi rukousta masennuksen ja ahdistuksen takia. Rukouksen jälkeen tyttö alkoi purkaa sydäntään ja kysyi: ”Ootko sä sellanen tyyppi, jolle voi koska vaan puhua?” Lähtiessään hän vielä halasi meitä. Oli hienoa huomata, miten hänellä olleet ennakkoluulot olivat murtuneet.

Kaikki lukemasi on mahdollista sinullekin, jos olet Jumalan lapsi. Jokainen Jeesuksen seuraaja on kutsuttu yliluonnolliseen elämään. Pyhä Henki asuu sinussa ja tekee mahdolliseksi kaiken tämän, ja paljon enemmän! Kaikki kunnia Jeesukselle Kristukselle, jossa meidät on luotu uudeksi ihmiseksi.