Olin päivällä liikkeellä Tampereen keskustassa ja huomasin miehen, joka tarjosi Krishna-liikkeen materiaalia. Katseemme kohtasivat ja hän tuli juttelemaan.

Hän kysyi kohteliaasti, miten päivä on mennyt. Kysyin samaa häneltä ja juttelimme hetken aikaa niitä näitä. Sitten kysyin, onko hänellä mitään kipuja tai sairauksia. Mies kertoi, että lihaksissa on pientä jumia lavan kohdalta. Kysyin, saanko yrittää ottaa tämän pois. En kuitenkaan paljastanut etukäteen, miten sen teen. Sain luvan, joten laitoin käden lavalle ja käskin lyhyesti kipua lähtemään ja lihaksia rentoutumaan, Jeesuksen nimessä. Mies myönsi, että lihakset rentoutuivat!

Aloin kertoa hänelle joistain ihmeistä, joita olen nähnyt ja kokenut Jeesuksen kanssa. Mies kuunteli pitkään keskeyttämättä. Sanoin hänelle, että Jeesus on ainoa tie Jumalan luo. Siitä hän ei ollut samaa mieltä, vaikka pitääkin Jeesusta suuressa arvossa. Hän nimittäin uskoo, että Jeesus on vain yksi Krishnan ilmenemismuodoista. Krishna-liike on hindulaisuuteen pohjautuva liike, jossa suoritetaan päivittäin useita askeettisia harjoituksia, joilla pyritään miellyttämään Krishnaa ja näin luomaan läheinen suhde häneen.

Raamatullinen kristinusko eroaa muista uskonnoista juuri siinä, että Jumala itse haluaa korjata särkyneen suhteen ihmisen kanssa. Maailmankaikkeuden Luoja on kuin isä, joka ei tyydy olemaan erossa lapsistaan, vaan tekee kaikkensa saadakseen lapsensa takaisin lähelleen. Jumala lähetti ainoan Poikansa, jotta Hän voisi Jeesuksen kuoleman ja ylösnousemisen kautta tehdä ihmisistä omia lapsiaan. Nyt kuka tahansa voi ottaa pelastuksen vastaan lahjana, Jumalan armosta!

Suhde Jumalan kanssa perustuu siis täysin siihen, mitä Jeesus on jo tehnyt ihmisten puolesta. Kristitty ei noudata Jumalan käskyjä hankkiakseen hyvän aseman Jumalan edessä. Kristitty haluaa luonnostaan elää oikein, koska hän on jo saanut täydellisen aseman Jumalan edessä ja Jumala on tehnyt hänestä täysin uuden luomuksen Kristuksessa.

Kun juttelin miehen kanssa, huomasin kuinka vilpitön etsijä hän on. Kunpa osaisin vakuuttaa hänet totuudesta, joka tekisi hänetkin vapaaksi. Toivottavasti kokemansa pieni parantuminen sai hänet miettimään sitä, mitä puhuin Jeesuksesta.

Lopuksi muutamia ajatuksia, miten ihmisiä toisista uskonnoista kannattaa mielestäni kohdata. Ensinnäkin, älä lähde väittelemään teologiasta. Siitä ei ole mitään hyötyä. Selitä Raamatun ilosanoma lyhyesti ja ytimekkäästi, mutta älä jää jankkaamaan. Jumala itse kyllä vahvistaa julistetun sanan esimerkiksi ihmeillä ja merkeillä. Kuka tahansa pystyy puhumaan omasta uskostaan, mutta Jeesuksen seuraajat pystyvät myös konkreettisesti näyttämään, että heidän uskonsa toimii. Kysy vaikkapa, onko henkilöllä joku kipu tai sairaus, ja käske vaivaa lähtemään Jeesuksen nimessä yksinkertaisilla sanoilla. Oman uskoontulon ja todellisten kokemusten kertominen on myös aina hyvä idea.

Ihmeparantumistakin suurempi merkki ihmisille on se, että meistä näkyy Jumalan epäitsekäs rakkaus sekä pyhä ja puhdas elämä. Mikään ei ole mahtavampaa kuin heijastaa Jumalan luonnetta ihmisille. Meillä on valtava etuoikeus olla maailman valona! Tässä on myös itsetutkiskelun paikka. Jos ihmiset eivät näe Kristusta meissä, he eivät halua sitä, mitä meillä on. Tehdään siis parannusta ja vietetään aikaa Jumalan kanssa, koska silloin meistä alkaa loistaa Hänen luonteensa kirkkaus.

Kannattaa myös painottaa sitä, että vain Jeesus voi vapauttaa ihmisen synnin orjuudesta. Kaikissa uskonnoissa kamppaillaan synnin kanssa, koska niissä ei ole voimaa tehdä ihmistä vapaaksi. Kymmenien vuosien askeettinen elämä ja pitkä lista sääntöjä ei muuta ihmisen syntistä sydäntä puhtaaksi. Ainoastaan Jeesuksen veri voi puhdistaa ihmisen, ja ainoastaan Jeesuksen lunastystyö voi vapauttaa ihmisen synnin orjuudesta. Vanha on laitettava syrjään, ja uuden on tultava tilalle. On synnyttävä uudesti Jumalan lapseksi.

Totisesti, totisesti minä sanon teille: jokainen, joka tekee syntiä, on synnin orja. Orja ei pysy talossa iäti, mutta poika pysyy. Jos siis Poika vapauttaa teidät, te olette todella vapaita. –JeesusJoh.8:34-36
Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: joka ei synny uudesti, ylhäältä, se ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa. –JeesusJoh.3:3
Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan tule Isän luo muuten kuin minun kauttani. –JeesusJoh.14:6
Eikä ole pelastusta kenessäkään toisessa, sillä ei ole taivaan alla ihmisille annettu muuta nimeä, jossa meidän tulisi pelastua.Apt.4:12
Kaikki lukemasi on mahdollista sinullekin, jos olet Jumalan lapsi. Jokainen Jeesuksen seuraaja on kutsuttu yliluonnolliseen elämään. Pyhä Henki asuu sinussa ja tekee mahdolliseksi kaiken tämän, ja paljon enemmän! Kaikki kunnia Jeesukselle Kristukselle, jossa meidät on luotu uudeksi ihmiseksi.