Ensin juttelimme kahdelle naiselle, joista toisella tulee usein ranne kipeäksi rasituksesta. Hän ei meinannut millään uskoa, että olemme tosissamme, kun kerroimme parantavamme sairaita Jeesuksen nimessä. Lopulta hän kuitenkin antoi meidän rukoilla. Benjamin käski Jeesuksen nimessä rannetta parantumaan ja piti kämmentä ranteella. Sitten hän nosti käden ilmaan ranteen yläpuolelle ja kysyi, tunteeko nainen jotain ranteessa. Hän tunsi lämpöä ja kihelmöintiä! Parantumisen huomaa sitten seuraavissa treeneissä, koska tällä hetkellä kipua ei ollut. Hänen kaverillaan oli tenniskyynärpää ja rukoilimme myös hänen puolestaan, mutta tässäkin tapauksessa tuloksen näkee vasta myöhemmin.

Joskus puolen yön jälkeen 18-vuotias Jaska (nimi muutettu) tuli kysymään, mistä tähän aikaan saisi hasista. Aloin jutella hänen kanssaan ja kerroin, mitä teemme kaduilla. Hän halusi vapautua kannabiksen käytöstä ja sain luvan rukoilla. Hän tunsi kylmiä väreitä ja muistaakseni sanoi olonsa muuttuneen kevyemmäksi. Juttelin hänen kanssaan varmaan tunnin. Mukava ja hauska kaveri. Aluksi hän ei paljoa hymyillyt, mutta pikkuhiljaa hän rentoutui ja meillä oli puolin ja toisin hauskaa. Vaikutti siltä, että hän kaipasi ”kunnollista” kaveria, sillä hänellä ei ollut mikään kiire humaltuneiden kavereidensa luo, jotka useaan kertaan soittelivat ja yrittivät saada häntä seuraansa. Jaska pystyi puhumaan jopa monista kipeistä elämänvaiheistaan.

Kun juttelin Jaskan kanssa, paikalle pyöräili Teppo (nimi muutettu) pyytämään tulta tupakkaan. Sitten hän yritti polkaista matkaan, mutta oli niin humalassa, että kaatui pyörän kanssa maahan. Benjamin ja Jaska auttoivat Tepon istumaan vähän matkan päähän. Hän jäi toipumaan kolauksesta ja Benjamin jäi myös lähistölle istumaan. Itse jatkoin juttelua Jaskan kanssa ja seurailin tilannetta. Jossain kohtaa Teppo oli kävellyt Benjaminin luo ja alkanut juttelemaan.

Yhtäkkiä kuului brutaali karjaisu! Käännyin katsomaan, että mitä siellä oikein tapahtuu. Benjamin oli saanut luvan rukoilla Tepon puolesta, jonka jälkeen jokin riivaaja oli alkanut manifestoida. Teppo kouristeli istuvilteen ja hänen kätensä ja jalkansa nykivät. Benjaminilla näytti olevan tilanne ihan hallussa, joten ajattelin, että turha sinne on sännätä apuun. Benjamin käski saastaisia henkiä ulos Jeesuksen nimessä ja hetken päästä Teppo lysähti löysänä kyljelleen. Sitten hän nousi taas istumaan ja pystyi juttelemaan. Teppo ymmärsi itsekin, että hänestä oli lähtenyt riivaajia. Olen muuten aiemmin nähnyt Tepon seurakunnan tilaisuuksissa. Hän uskoo Jeesukseen, mutta kaikesta päätellen hän ei elä sen mukaisesti.

Seurasin tilannetta etäältä samalla kun juttelin Jaskan kanssa. Kohta Benjamin alkoi uudestaan rukoilla Tepon puolesta ja jälleen jokin riivaaja alkoi manifestoida. Benjamin käski sitä lähtemään Jeesuksen nimessä ja lopulta Teppo puhalsi tosi voimakkaasti. Jotain lähti hänestä ja tilanne rauhottui.

Jaska jatkoi matkaa ja pääsin vihdoin Tepon ja Benjaminin luo. Juttelimme jonkun aikaa ja painotimme Tepolle, että hänen tulee tehdä parannus ja lopettaa alkoholin juominen kokonaan. Hän sanoi tämän olevan viimeinen kerta. Oli koskettavaa, kun Teppo katsoi meitä silmiin ja kysyi: ”Miks te ootte siinä ja välitätte musta?” Vastasin: ”Koska Jeesus välittää susta.”

Koin, että Tepolla on jokin hylätyksi tulemisen kokemus tai pelko. Saimme luvan rukoilla, että hän vapautuisi tästä. Laskimme kädet Tepon päälle, ja pyysin Pyhää Henkeä hoitamaan näitä sielun haavoja. Heti hän alkoi pitää ulinaa, sellaista puolittaista itkua. Pyhä Henki selvästi teki jotain tässä hetkessä. Me pidimme hetken aikaa käsiä Tepon päällä, ja lopuksi käskimme hylkäämisen pelkoa lähtemään.

Sitten paikalle tuli kaksi poliisia, jotka olivat jo pari kertaa ajaneet ohi ja katselleet tilannetta. He ottivat Tepon kyytiin, koska kävely ei oikein onnistunut. Kerroin, että me ollaan täällä ihmisiä auttamassa ja rukoilemassa. Poliisi sanoi, että ihan hienoa työtä teette, mutta varoitteli, ettei ihan kaikille kannata mennä juttelemaan. Normaalisti me ei pahasti humaltuneille mennäkään juttelemaan, mutta tämä oli kyllä niin johdatettu tilanne, että ei oikein voinut muutakaan. Poliisit jatkoivat matkaa, ja toivotin heille siunausta työhön.

Tämä oli Benjaminin (17 v) eka kerta, kun hän ajaa riivaajia ulos. Jeesus lupaa, että ”Minun nimessäni he ajavat ulos riivaajia”. Se ei oikeastaan ole sen kummempaa kuin sairaiden parantaminen. Riittää, että ymmärtää asemansa Jumalan lapsena sekä sen auktoriteetin, joka meillä on Jeesuksen nimessä. Pyhä Henki opettaa ja kasvattaa meitä myös tällä alueella, jos vain haluamme. Tämä oli puhtaasti Jumalan järkkäämä tilanne. Teppo tulee paikalle pyytämään tulta, kaatuu pyörällä eteemme, istuu Benjaminin viereen ja näin oli tilanne pedattu valmiiksi. Kunnia Jumalalle!

Muista, että meillä on Jeesuksen seuraajina ja Jumalan lapsina valta ajaa ulos riivaajat. Pyhä Henki on meissä, ja Hän on paljon suurempi kuin mikään riivaaja. Älä siis pelkää, vaan rohkaistu näistä Jumalan Sanan totuuksista:

Jeesus kutsui koolle ne kaksitoista ja antoi heille voiman ja vallan karkottaa kaikki riivaajat ja parantaa tauteja.Luuk.9:1
Katsokaa, minä olen antanut teille vallan tallata käärmeitä ja skorpioneja ja kaikkea vihollisen voimaa, eikä mikään teitä vahingoita. Älkää kuitenkaan siitä iloitko, että henget ovat teille alamaisia, vaan iloitkaa siitä, että teidän nimenne ovat kirjoitettuina taivaissa.Luuk.10:19-20
Kaikki lukemasi on mahdollista sinullekin, jos olet Jumalan lapsi. Jokainen Jeesuksen seuraaja on kutsuttu yliluonnolliseen elämään. Pyhä Henki asuu sinussa ja tekee mahdolliseksi kaiken tämän, ja paljon enemmän! Kaikki kunnia Jeesukselle Kristukselle, jossa meidät on luotu uudeksi ihmiseksi.