Tänään oli brutaali myrsky Tampereella. Vettä satoi, ja loppuillasta tuuli niin kovaa, että sateenvarjo meinasi mennä rullalle. Ensin mentiin sadetta suojaan Koskikeskukseen. Siellä tulikin vastaan vanhoja tuttuja, joista yhdellä pojalla oli nivunen kipeänä. Mukanamme ollut ensikertalainen pääsi heti rukoilemaan. Kipu lähti Jeesuksen nimessä!

Myöhemmin sama poika valitteli selkäänsä. Silloin paikalle ilmestyi kaksi nuorta, jotka alkoivat nauraa ivallisesti ja herjata meitä, kun kerroimme parantavamme sairaita Jeesuksen nimessä. Pilkkaaminen jatkui läpi rukouksen. En viitsinyt puuttua siihen, koska eihän me olla lähdetty kaduille väittelemään, vaan osoittamaan Jumalan hyvyyttä ja voimaa. Laitoin käden selälle kipeään kohtaan ja käskin kipua lähtemään Jeesuksen nimessä. Poika sanoi, että kipu lähti!

Pilkkaamista voi tulla vastaan silloin tällöin. Siitä ei kannata välittää. Se on aivan normaalia Jeesuksen seuraajille.

Jos maailma vihaa teitä, tietäkää, että se on vihannut minua ennen teitä. Jos te oli­sit­te maailmasta, se rakastaisi omaansa. Mutta koska te ette ole maailmasta, vaan minä olen teidät maailmasta valinnut, sen tähden maailma vihaa teitä. Muistakaa, mitä sanoin teille: ei palvelija ole herraansa suurempi. Jos ihmiset ovat vainonneet minua, he vainoavat teitäkin. Jos he ovat noudattaneet minun sanaani, he noudattavat myös teidän sanaanne. Tämän kaiken he tekevät teille minun nimeni tähden, koska eivät tunne häntä, joka on minut lähettänyt. –JeesusJoh.15:18-21

Keskustorin mäkkärin vieressä tapasimme miehen, jolle oli tullut golfin pelaamisesta vaivoja vasemmalle puolelle selkää. Sillä hetkellä kipua ei ollut, mutta sain luvan rukoilla joka tapauksessa. Käskin selkää parantumaan Jeesuksen nimessä, ja sitten vain pidin kättä lähellä selkää, mutta en koskenut. Kysyin, mitä hän tuntee selässään. Lämpöä! Hänen kaverinsa katsoivat vierestä ja todistivat, etten kosketa selkää. Selitin, että se on Jumalan voima, jota hän tuntee. Mies ihmetteli ja sanoi, että tuntuu tosi jännältä, kun toinen puoli selästä on lämpimämpi kuin toinen!

Illan mielenkiintoisin tilanne tapahtui bussipysäkillä, jossa tapasimme kolme nuorta. Aluksi kukaan heistä ei kaivannut rukousta. He vaikuttivat hieman epäileviltä, kun kerroimme Jeesuksen tekemistä ihmeistä, joita olemme nähneet kaduilla. Sitten neljäs nuori tuli paikalle. Hän halusi tietää, onko hänen jaloissaan pituuseroa, kun mainitsimme Jumalan tehneen jopa sellaisen ihmeen, että lyhyempi jalka on pidentynyt. Jalat olivat kuitenkin prikulleen samanpituiset.

Olisin voinut jättää tilanteen tähän, mutta päätinkin kysyä, haluaako hän kasvaa pituutta, todistukseksi Jumalan voimasta. Hän halusi ja kolme kaverusta tulivat katsomaan. Usean silmäparin todistamana Jumala pidensi ensin toista jalkaa, sitten toista. Hän tunsi jalkojen kasvun fyysisesti. Koko porukka tuijotti silmät pyöreinä ihmetellen näkemäänsä.

On kyllä käsittämätöntä, minkälaisia ihmeitä Jumala on valmis tekemään, jotta ihmiset uskoisivat! Jumala ei tahdo kenenkään joutuvan ikuiseen eroon Hänestä. Siitä syystä me käymme kaduilla ja julistamme: ”Kääntykää pois synneistänne ja uskokaa ilosanoma Jeesuksesta!” Motiivimme ei ole hakea huomiota itsellemme, vaan osoittaa ihmisille Jumalan todellisuus, jotta he voisivat uskoa.

Tämän ihmeen seurauksena ilmapiiri avautui ja saimme kertoa heille Jeesuksen seuraamisesta tarkemmin. Selvisi, että kahdella heistä on pituuseroa jaloissa. Molemmat saivat kokea Jumalan voiman. Toinen heistä kertoi, että on kerran aiemminkin kokenut vastaavanlaisen keveän olon, kun hänen uskova kaverinsa oli rukoillut hänen puolestaan. Toinen taas kertoi myöhemmin, että erikoinen tunne oli säilynyt jalassa ainakin kaksi tuntia jalan pitenemisen jälkeen.

Oli mukava tutustua näihin mahtaviin nuoriin. Lupasin auttaa, jos he haluavat lähteä seuraamaan Jeesusta. Myöhemmin yksi heistä kertoi olleensa ennen uskossa, mutta sitten oli kaveripiiri ja alkoholi vienyt mennessään. Hän uskoo tämän kohtaamisen olleen Jumalan johdatusta. Nyt hän on hankkinut Raamatun ja alkanut jälleen lukea sitä. Kiitos Jumalalle tämän päivän tapahtumista!

Pieni varoituksen sana lopuksi. Jalkojen pidentämisestä ei tule tehdä liian suurta juttua. Homma voi nimittäin helposti ”lähteä käsistä”, kun tajuaa Jumalan tekevän jotain noin näkyvää ja konkreettista. Kaduille ei saa missään nimessä lähteä pelleilemään näiden asioiden kanssa. Ihmisiä tulee kohdata kunnioittaen ja motiivina tulee aina olla Jumalan rakkaus ihmisiä kohtaan.

Muistetaan myös se, että me kaikki vasta harjoitellaan Jeesuksen opetuslapsen elämää. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että välillä tulee mokia. Joitain asioita joutuu joskus oppimaan kantapään kautta. Parempi on kuitenkin jatkaa eteenpäin kuin lamaantua epäonnistumisen pelosta. Pyhä Henki on opettajamme!

Kaikki lukemasi on mahdollista sinullekin, jos olet Jumalan lapsi. Jokainen Jeesuksen seuraaja on kutsuttu yliluonnolliseen elämään. Pyhä Henki asuu sinussa ja tekee mahdolliseksi kaiken tämän, ja paljon enemmän! Kaikki kunnia Jeesukselle Kristukselle, jossa meidät on luotu uudeksi ihmiseksi.