Noin kolmen tunnin katurukoilun jälkeen ilta muuttui dramaattiseksi. Olin puolenyön aikaan jo lähdössä kotiin päin, kun näin parikymppisen miehen istumassa keski-ikäisen miehen kanssa erään seurakuntarakennuksen rappusilla. Menin siihen juttelemaan Petterin kanssa. Nuorempi mies oli aika sekavassa kunnossa. Hän kertoi juoneensa unikosta tehtyä oopium-juomaa ja ottaneensa muistaakseni pari levyä Lyrica-pillereitä, johon oli lääkäriltä saanut reseptin. Lisäksi hän joi olutta ja näytti hankkivan Diapamia vanhemmalta mieheltä, johon oli juuri tutustunut.

Juttelimme heidän kanssaan ensin ihan niitä näitä. Yhtäkkiä toinen heistä kysyi ollaanko me uskovaisia. Kerrottiin sitten, että Jeesus pystyy vapauttamaan kaikista aineista ja antaa sisimpään sellaisen rauhan, jota ei tarvitse ylläpitää huumeilla tai alkoholilla. Tämän jälkeen ilmapiiri jollain tavalla muuttui ja he alkoivat kertoa elämästään. He olivat ehtineet kokea kaikenlaista vaikeaa ja sitä kautta ylimielinen asenne Jeesusta kohtaan oli karissut pois. Molemmat olivat kärsineet myös masennuksesta, ahdistuksesta ja paniikkikohtauksista.

Saimme rukoilla molempien puolesta. Varsinkin vanhempi mies koki jotain erityistä. Ei ollut kuulemma koskaan kokenut vastaavaa. Se on sitä rauhaa ja keveyttä, jonka ainoastaan elävä Jumala voi antaa!

Puhuimme heille sisäisestä vapaudesta, jonka hekin voivat saada, jos lähtevät seuraamaan Jeesusta. Jeesus pystyy vapauttamaan heidät huumeista, alkoholista ja kaikesta henkisestä tai hengellisestä painostuksesta, jota ovat kokeneet. Nuori mies kertoi lapsena kokeneensa jopa demonien painostusta. Kerroin, että Jeesus on voittanut Paholaisen ja kaikki henkivallat. Tämä voitto annetaan jokaisen Jeesuksen seuraajan omaisuudeksi.

Jumala on pelastanut meidät pimeyden vallasta ja siirtänyt meidät rakkaan Poikansa valtakuntaanKol.1:13

Rukoilimme vielä nuoren miehen puolesta. Rukouksen aikana häneltä alkoi kuitenkin kadota tietoisuus. Lopulta hän menetti tajunsa kokonaan! Soitimme ambulanssin, koska häntä ei saanut hereille enää mitenkään. Apu tuli noin neljässä minuutissa. Ensihoitajat nostivat täysin vetelän miehen ambulanssiin. He lähtivät viemään häntä sairaalaan, mutta sanoivat, ettei suurempaa hätää ole.

Oli varmasti Jumalan johdatusta, että satuimme juuri tuohon aikaan kävellä paikkaan, jossa miehet istuivat. Kunpa joku päivä he ottaisivat Jeesuksen vastaan pelastajanaan!

Nuori mies menettää tajunsa kesken rukouksen
Kaikki lukemasi on mahdollista sinullekin, jos olet Jumalan lapsi. Jokainen Jeesuksen seuraaja on kutsuttu yliluonnolliseen elämään. Pyhä Henki asuu sinussa ja tekee mahdolliseksi kaiken tämän, ja paljon enemmän! Kaikki kunnia Jeesukselle Kristukselle, jossa meidät on luotu uudeksi ihmiseksi.