Olin ruokakaupassa ja näin miehen, jolla on käsi kipsissä. Ensin epäröin hetken enkä mennyt suoraa päätä miehen luo. Se on yleensä huono juttu, koska tilanne menee usein nopeasti ohi. Siinä ehtii myös alkaa miettiä kaikenlaista ja saattaa keksiä jonkun ”hyvän” tekosyyn, miksei tällä kertaa kannata mennä rukoilemaan. Kun löysin miehen uudestaan hyllyjen välistä, sydän alkoi lyödä lujaa. Päätin kuitenkin mennä juttelemaan jännityksestä huolimatta.

Kävelin miehen luo ja aloitin kysymällä ystävällisesti, mikä kädessä on vikana. Hän kertoi, että kämmenluu on murtunut ja rystysistä on jotain mennyt rikki, käsi on turvoksissa ja kipeä. Sitten paljastin, että syy miksi kysyn on se, että ”mä rukoilen ihmisten puolesta ja oon nähnyt paljon parantumisia”. Sain luvan rukoilla ja mies nosti kätensä esille. Koskin kahdella sormella kipsiin ja käskin Jeesuksen nimessä luita palautumaan ennalleen, kipua lähtemään ja turvotusta laskemaan. Sitten kysyin, mitä hän tuntee. ”Kihelmöintiä” hän vastasi. Kerroin, että se on yksi tyypillisistä tuntemuksista, kun Jumala parantaa. Koin kehoituksen sanoa, että ”Jeesus tahtoo parantaa sut, vaikka tää käsi oliskin murtunut sun omasta syystä”. Tilanne oli tosi luonnollinen. Lähtiessään mies kiitti oikein kädestä pitäen. Kunnia Jumalalle tästä kohtaamisesta!

Jeesuksesta julistaminen ja sairaiden parantaminen ei saisi olla uskoville vain ”työmuoto”, jota tehdään tiettyinä aikoina. Sen tulee olla elämäntapa, joka luonnostaan kumpuaa Jumalan lapsen identiteetin ymmärtämisestä. Arjessa tapahtuva ihmisten kohtaaminen on mahdollista kaikille Jumalan lapsille missä ja milloin tahansa. On tärkeää muistaa, että asemamme ja identiteettimme Jumalan lapsina ei vaihtele tunteiden mukaan.

Tiedäthän, että itsevarmuus on eri asia kuin Kristus-varmuus? Ehkä olet toivonut olevasi itsevarmempi, jotta voisit parantaa sairaita. Todellisuudessa kyse ei kuitenkaan ole ollenkaan itsevarmuudestasi, tai ylipäätään sinusta. Itsevarmuutesi ei paranna ketään, vaan Kristus, joka sinussa asuu! Jos siis luotat Kristukseen sinussa ja asemaasi Jumalan lapsena ja otat uskon askelia tunteistasi riippumatta, saat nähdä hyvää hedelmää. Uusi elämä toimii Kristuksen kautta, ei oman itsesi kautta. Jeesushan käski meitä kieltämään itsemme, koska vasta sitten uusi elämä pääsee todella vaikuttamaan meissä.

Minut on Kristuksen kanssa ristiinnaulittu. Enää en elä minä, vaan Kristus elää minussa.Gal.2:19-20
Tehän olette kuolleet, ja teidän elämänne on Kristuksen kanssa kätkettynä Jumalassa.Kol.3:3

Nämä Paavalin opetukset antavat ennen kaikkea avaimet siihen pyhään ja puhtaaseen elämään, jota jokaisen Jumalan lapsen tulisi elää. Samaa periaatetta voidaan kuitenkin soveltaa myös tämän kirjoituksen aiheeseen. Itsensä kieltäminen ja Kristus-identiteetin sisäistäminen saa uskovan toimimaan tunteistaan riippumatta ja poistumaan mukavuusalueeltaan. Jännityksestä ei siis kannata välittää, tai siitä, miten ihmiset suhtautuvat sinuun. Eihän kyse ole sinusta, vaan Jumalasta, joka saa myös kaiken kunnian!

Kaikki lukemasi on mahdollista sinullekin, jos olet Jumalan lapsi. Jokainen Jeesuksen seuraaja on kutsuttu yliluonnolliseen elämään. Pyhä Henki asuu sinussa ja tekee mahdolliseksi kaiken tämän, ja paljon enemmän! Kaikki kunnia Jeesukselle Kristukselle, jossa meidät on luotu uudeksi ihmiseksi.