Aluksi nähtiin pari keppipotilasta. Nuori nainen oli ollut selkäleikkauksessa ja käytti keppejä lievittääkseen kipua selässä. Toni rukoili lyhyesti käskien Jeesuksen nimessä kipua lähtemään. Nainen tunsi jaloissaan jotain erikoista rukouksen aikana ja kipu helpotti jonkun verran. Toni rukoili vielä toisen kerran, ja sitten todistimme Jeesuksesta myös sanoin.

Toisella keppipotilaalla oli kipsi oikeassa jalassa ja pientä kipua. Ekan rukouksen aikana mies sanoi, että ”tuntui hyvältä”, mutta ilmeisesti kipu ei kuitenkaan helpottanut. Rukoilimme vielä pari kertaa lyhyesti, ja sitten miehen piti lähteä. Vaikka välitöntä toipumista ei näyttänytkään tapahtuvan, niin uskon, että rukous Jeesuksen nimessä ei ollut tehoton. Parantuminen voi tapahtua myös hetken päästä. Moni katurukoilua harrastanut onkin kertonut tavanneensa henkilöitä, joille itse rukoustilanteessa ei ole näyttänyt tapahtuvan mitään, mutta myöhemmin ovat huomanneet tulleensa terveeksi.

Seuraavaksi tapasimme neljä muslimipoikaa, joista ainakin yhteen olen joskus ennenkin törmännyt. Hän kysyi, ollaanko me taas Jeesus-asialla. Ainahan me ollaan Jeesuksen hommissa ja kysyttiin, onko heillä mitään kipuja tai sairauksia. Ei ollut mitään, mutta kolmella heistä oli eripituiset jalat. Yksi ei halunnut, että rukoilen, mutta kahden muun lyhyempi jalka kasvoi Jeesuksen nimessä. Kerrottiin, että me voidaan tehdä tällaista, koska Jeesus on Jumalan Poika ja Hän on sanonut, että ne jotka uskovat Häneen, tekevät samoja tekoja kuin Hän. Selitettiin, että Jeesus on tullut meihin asumaan ja parantaa meidän kautta, kun me rukoillaan Jeesuksen nimessä.

Illan paras tilanne oli Koskipuistossa, jossa tapasimme neljä ulkomaalaista nuorta miestä – kaksi afrikkalaisia ja kaksi afgaania. Toisella afrikkalaisella oli polvessa rasitusvamma, joka on vaivannut noin 7 kuukautta. Hän pelaa futista joukkueessa ja polvivaiva on vaikeuttanut paljon tätä harrastusta. Kipu tuntuu, kun jalan suoristaa. Saatiin rukoilla ja Toni käski pari kertaa Jeesuksen nimessä polvea parantumaan ja kaikkea kipua lähtemään. Vaiva hävisi välittömästi – mies oli ihmeissään ja heilutteli jalkaa ilman mitään kipua! Kiitos Jeesus!

Tästä avautui tosi hyvä keskustelu. Parantunut mies halusi tietää Jeesuksesta lisää ja kyseli monia asioita ja oikein imi itseensä kaiken, mitä puhuttiin. Hän halusi alkaa lukea Raamattua, joten me etsittiin hänelle netistä Raamattu espanjan kielellä. Annoin myös puhelinnumeroni ja hän lupasi soitella, jos tulee kysymyksiä. Kiitos Pyhä Henki, että kirkastat tälle miehelle Jeesuksen Jumalan Poikana! Näytä myös hänelle todeksi synti niin, että hän tekisi parannuksen ja ottaisi vastaan pelastuksen.

Kaikki lukemasi on mahdollista sinullekin, jos olet Jumalan lapsi. Jokainen Jeesuksen seuraaja on kutsuttu yliluonnolliseen elämään. Pyhä Henki asuu sinussa ja tekee mahdolliseksi kaiken tämän, ja paljon enemmän! Kaikki kunnia Jeesukselle Kristukselle, jossa meidät on luotu uudeksi ihmiseksi.