Jumala johdatti meidät kahden 16-vuotiaan tytön luo. Toisella heistä oli pohkeessa vamma, joka oli tullut lasketteluonnettomuudessa. Siinä ei ollut sillä hetkellä kipua, mutta luu oli ilmeisesti jotenkin vaurioitunut. Benjamin kosketti kengän kärjellä tytön kenkää ja pyysi sanomaan sitten, kun hän tuntee jotain jalassaan. Pian tyttö sanoi tuntevansa lämpöä pohkeessaan juuri siinä kohdassa, jossa vamma oli! Tyttö oli ihmeissään, koska me ei edes rukoiltu ja koskettu pohkeeseen. Pyhä Henki on mahtava!

Sama tyttö kertoi kärsivänsä migreeneistä. Benjamin laittoi käden tytön pään yläpuolelle ehkä seitsemän sentin korkeudelle. Tyttö alkoi tuntea lämpöä päässään. Sitten hän yhtäkkiä säpsähti ikään kuin joku olisi koskettanut hänen päätään, vaikka Benjamin edelleen piti kättään pään yläpuolella! Tyttö tunnusteli nopeasti päätään ihmetellen kokemaansa tunnetta. Me selitettiin, mistä tässä oikein on kyse. Pyhä Henki asuu meissä ja kulkee kanssamme. Meissä ei ole mitään erikoista, vaan se on Hänen voimansa, joka saa ihmiset parantumaan.

Eikö olekin siistiä, miten monilla eri tavoilla Pyhä Henki voi toimia! Hän on elävä Persoona, joka haluaa kohdata ihmisiä. Ei Hän ole rajoittunut johonkin yhteen metodiin. Jeesus paransi erilaisilla ja välillä jopa erikoisilla tavoilla, ehkä juuri osoittaakseen, ettei mitään kaavaa ole. Kun luottamus Jumalaan kasvaa, kankeat kaavat katoaa. Alussa sitä helposti keskittyy liikaa siihen, mitä rukoillessa sanoo tai ajattelee – ihan kuin Pyhä Henki ei ymmärtäisi, mitä me ollaan tekemässä. Kyllä Hän on aina ajan tasalla, eikä Häntä tarvitse taivutella parantamaan. Hän vain odottaa, että joku luottaisi Häneen menemällä ihmisten luo ja tekemällä jotain konkreettista.

Me juteltiin näiden tyttöjen kanssa ehkä tunnin verran. Kerrottiin Jeesuksen seuraamisesta, Pyhästä Hengestä ja siitä, miten meistä tulee Jumalan temppeleitä. Oli hienoa, kun he sanoivat ymmärtäneensä nyt ekan kerran, mitä Pyhä Henki tarkoittaa. Rippikoulusta he muistivat ainoastaan sen, että Pyhä Henki on kolmion yksi kärki.

Vaihdoimme Facebook-kaveruudet ja jatkoimme matkaa. Hetken päästä heiltä tuli viesti. He olivat nähneet piirroksen, jossa lukee suomennettuna ”Sinun kehosi on temppeli, eikä mikään roskis”. Aika hauskaa, että juuri kun oltiin puhuttu asiasta, he törmäävät tähän julisteeseen, jonka joku tuntematon henkilö on piirtänyt ja teipannut johonkin!

Pyhän Hengen temppelit
Ettekö tiedä, että te olette Jumalan temppeli ja että Jumalan Henki asuu teissä? Jos joku turmelee Jumalan temppelin, Jumala turmelee hänet, sillä Jumalan temppeli on pyhä, ja sellaisia te olette.1.Kor.3:16-17
Paetkaa haureutta. Kaikki muu synti, jota ihminen tekee, on ruumiin ulkopuolella, mutta haureuden harjoittaja tekee syntiä omaa ruumistaan vastaan. Vai ettekö tiedä, että teidän ruumiinne on Pyhän Hengen temppeli, hänen, joka asuu teissä ja jonka olette saaneet Jumalalta? Te ette ole itsenne omat, teidät on kalliilla hinnalla ostettu. Kirkastakaa siis Jumala ruumiissanne.1.Kor.6:18-20

On käsittämätöntä Jumalan armoa, että Hän haluaa tehdä ihmisestä oman temppelinsä, johon Hän itse tulee asumaan. Suurin ihme on se, kun syntinen ihminen silmänräpäyksessä muuttuu Jumalan lapseksi. Jeesuksen veren kautta tämä on mahdollista kelle tahansa! Siksi Jeesus kuoli puolestasi, että Jumala voisi tehdä sinusta täysin puhtaan ja pyhän. Käänny siis pois synneistäsi Jumalan puoleen ja anna Hänen puhdistaa sinut ja tehdä sinusta Pyhän Hengen temppeli!

Tämän kuullessaan he saivat piston sydämeensä, ja he sanoivat Pietarille ja muille apostoleille: ”Miehet, veljet, mitä meidän pitää tehdä?” Pietari vastasi: ”Kääntykää, ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksi saamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan. Sillä teille tämä lupaus kuuluu ja teidän lapsillenne ja kaikille, jotka ovat kaukana, ketkä ikinä Herra, meidän Jumalamme, kutsuu.”Apt.2:37-39

Täältä voit lukea lisää pelastumisesta: Miten pelastutaan ja mitä se tarkoittaa?

Kaikki lukemasi on mahdollista sinullekin, jos olet Jumalan lapsi. Jokainen Jeesuksen seuraaja on kutsuttu yliluonnolliseen elämään. Pyhä Henki asuu sinussa ja tekee mahdolliseksi kaiken tämän, ja paljon enemmän! Kaikki kunnia Jeesukselle Kristukselle, jossa meidät on luotu uudeksi ihmiseksi.