Oltiin perjantai-iltana Tampereen kaduilla kohtaamassa ihmisiä. Oli taas mahtavaa nähdä, kuinka tavalliset uskovat saavat olla Jeesuksen lähettiläinä ja välittää Pyhän Hengen parantavaa voimaa ihmisille.

Tapasimme romanihaitaristin, joka vaikutti asuvan kadulla. Meillä ei ollut yhteistä kieltä, mutta eleistä päätellen hänellä oli kipeänä sekä selkä että polvet. Saimme luvan rukoilla ja käskimme selkää ja polvia parantumaan Jeesuksen nimessä. Tämän jälkeen hän kokeili, tapahtuiko muutosta. Hän näytti peukkua ylöspäin ja teki innoissaan liikkeitä, joita ei ennen rukousta voinut tehdä ilman kipua! Kunnia Jumalalle parantumisesta! Tarjosimme hänelle myös hampurilaisen ja annoimme hieman rahaa. Sitten paikalle tupsahti nuorempia romaneita. Kun he kuulivat, mistä on kyse, he alkoivat esitellä vaivojaan. Yhdellä parantui käsi ja toisella jalka! Tämä oli hieno kohtaaminen näiden ystävällisten ja sympaattisten miesten kanssa.

Myöhemmin nuorisokahvilan luona parantui erään pojan selkä. Mahtavaa oli myös tavata irakilainen poika, jonka puolesta Benjamin oli rukoillut pari viikkoa sitten. Poika kertoi, että siitä lähtien on ollut maha terve! Kysyttiin, että tiedätkö kuka sut paransi. Pienellä viiveellä tuli vastaus: Jeesus.

Benjamin (17 v) on nyt ollut kaduilla kanssani kolmisen kertaa. Ensimmäisellä kerralla hän vain katseli vierestä, miten kohtaan ihmisiä ja rukoilen heidän puolestaan. Silloin hän näki vierestä ensimmäisen ihmeen, kun tytön selkäkipu parantui. Sitten pikku hiljaa hänkin alkoi rukoilla sairaiden puolesta. Tämän irakilaisen pojan parantuminen oli ensimmäisiä parantumisia Benjaminin kautta. Näiden kokemusten jälkeen koko Benjaminin elämä on muuttunut. Hän on nyt aivan tulessa ja haluaa seurata Jeesusta tosissaan. Kunpa jokainen uskova voisi ymmärtää, miten helppoa on olla Jumalan käytössä!

Erittäin toimiva tapa saada Uuden Testamentin ihmeet takaisin uskovien arkeen on opetuslapseutus, joka tapahtuu ”kädestä pitäen”. Tällaisessa opetuslapseutuksessa asia opetetaan käytännössä esimerkkiä näyttäen. Näin Jeesus opetti opetuslapsiaan ja sama toimii edelleenkin, vieläpä todella tehokkaasti. Eihän sähkömieskään opi työtään pelkästään lukemalla, vaan katsomalla vierestä, kun kokeneempi näyttää mallia. Aivan samalla tavalla Jumalan valtakunnan asioita oppii parhaiten.

Muista myös, ettei kyse ole siitä, miten paljon tiedät asiasta. Benjamin ei ollut kuullut paljoakaan opetusta parantumisesta. Hän vain lähti mukaan avoimin mielin ja sai vierestä nähdä ja oppia, miten homma toimii. Sitten hän vain teki samalla tavalla kuin oli nähnyt minun tekevän, ja ihmisiä alkoi parantua. Kuinka yksinkertaista!

Sillä hetkellä Jeesus riemuitsi Pyhässä Hengessä ja sanoi: ”Minä ylistän sinua, Isä, taivaan ja maan Herra, siitä, että olet salannut nämä viisailta ja älykkäiltä mutta olet ilmoittanut ne lapsenmielisille. Näin sinä, Isä, olet hyväksi nähnyt.Luuk.10:21
Kaikki lukemasi on mahdollista sinullekin, jos olet Jumalan lapsi. Jokainen Jeesuksen seuraaja on kutsuttu yliluonnolliseen elämään. Pyhä Henki asuu sinussa ja tekee mahdolliseksi kaiken tämän, ja paljon enemmän! Kaikki kunnia Jeesukselle Kristukselle, jossa meidät on luotu uudeksi ihmiseksi.