Aurinkoinen startti

On harvinaisen hieno ja aurinkoinen syyspäivä, kun tapaan Tuomaksen. Hän on tullut Tampereelle harjoittelemaan ihmisten kohtaamista ja sairaiden parantamista kaduilla. Sovimme, että näytän ensin hieman esimerkkiä, miten itse menen juttelemaan ihmisille. Siihen ei tietenkään ole yhtä ainoaa oikeaa tapaa. Kokemuksen myötä opimme kuitenkin kohtaamaan ihmisiä luonnollisesti. Tärkeintä on olla aito ja oma itsensä. Robottimainen evankeliointi ei ole tervettä.

Toki alussa ihmisten kohtaaminen voi olla niin jännittävää, että on vaikeaa olla rentona ja käyttäytyä normaalisti. Se ei haittaa. Itselläni kesti melko pitkään ennen kuin ihmisten kohtaamisesta tuli luonnollista. Alussa tuntemattomille ihmisille juttelu oli todella haastavaa ja jännittävää, koska olin nuorempana kärsinyt ihmispelosta ja esiintymispelosta.

Jos et luovuta, vaan jatkat askelten ottamista haasteista huolimatta, tulet pääsemään alkukankeuden ja jännityksen yli. Silloin ihmisten kohtaamisesta tulee ikään kuin osa sinua. Jos minä olen pystynyt tähän, niin pystyy kuka tahansa muukin. Jumala tekee meissä suuria asioita!

Ensimmäinen ihme

Pian kohtaamme muutaman narkomaanin. Huumeriippuvaisen elämä voi olla maanpäällistä helvettiä. Jeesus kuitenkin rakastaa heitä valtavasti ja tahtoo pelastaa heidät.

Eivät terveet tarvitse parantajaa vaan sairaat. En minä ole tullut kutsumaan vanhurskaita vaan syntisiä. –JeesusMark.2:17

Huomaan, että eräällä heistä on kipsi oikeassa kädessä. Miehen käsi on murtunut kahdesta kohtaa, ja kipu säteilee murtumakohdista käsivartta pitkin ylöspäin. Saan luvan rukoilla ja laitan käteni kipsille. Kiitän Jumalaa parantumisesta ja puhun kädelle rauhalliseen ääneen Jeesuksen nimessä. Käsken murtumia parantumaan, hermoja uusiutumaan ja kaikkea kipua lähtemään.

Mies istuu silmät kiinni sanomatta sanaakaan, kun pidän kättä kipsillä. Kun kysyn, tunteeko mies jotain, hän nyökkää hitaasti. Pidän nyt vain kättä kipsillä ja annan Pyhän Hengen parantaa.

Tässä kohtaa ei tarvitse väkisin jatkaa ääneen rukoilua, vaan riittää että luottaa Jumalan jatkavan parantamista. Eihän kyse ole mistään taikasanoista, vaan yksinkertaisesta uskosta Jumalaan. Jumala kunnioittaa uskoa. Usko taas on Jumalan kunnioittamista — sitä että luotamme Hänen Sanaansa ja teemme sen mukaisesti.

Hetken päästä mies sanoo, ettei kädessä ole enää mitään kipua. Kiitos Jumalalle! Juttelemme lisää hänen ja muutaman ystävänsä kanssa. Eräs pyytää rukousta, että pääsisi eroon riippuvuuksista. Tuomas rukoilee tämän puolesta ja siunaa häntä.

Tuomas ottaa homman haltuun

Sitten kohtaamme nuorten porukan, joka on kokoontunut autonsa viereen. Eräällä heistä on kipua ikenessä. Tuomas laittaa kätensä miehen poskelle ja käskee kipua lähtemään Jeesuksen nimessä. Ekan kerran jälkeen muutosta ei tapahdu, mutta toisen ja kolmannen kerran jälkeen mies sanoo kivun lähteneen suusta!

Myöhemmin tapaamme joukon afrikkalaisia miehiä. Yksi kertoo hänen polvensa olevan kipeä. Tuomas laittaa kätensä polvelle ja sanoo: ”Kipu lähde.” Mies painelee sormilla polveaan ja ihme muuttuu hämmästyneeksi. Hän nousee ylös ja alkaa testata polvea kunnolla. Sitten alkaa kova meteli, kun he nauravat ja ihmettelevät tapahtunutta omalla äidinkielellään. Melkoisen hilpeä reaktio parantumiseen!

Toinen mies kertoo heti selkävaivastaan Tuomakselle. Minä vain seuraan vierestä, kun Tuomas ottaa homman haltuun. Miehet ei tiedä, että tämä on ensimmäinen päivä, kun Tuomas tekee tällaista. Eikä tarvitsekaan tietää, koska kyse ei ole Tuomaksesta, vaan Jeesuksesta.

Tällä kertaa vaiva lähtee pikku hiljaa. Mies istuu kärsivällisesti penkillä, kun Tuomas pitää kättä selällä ja rukoilee useita kertoja. Kipu vähenee aina vähän kerrallaan, kunnes lopulta se on kokonaan poissa! Kannattaa jatkaa niin pitkään kuin tilanne antaa periksi. Tällä miehellä ei ollut kiire mihinkään, sillä hän oli juuri nähnyt kaverinsa polven parantuvan.

Seuraavaksi Tuomas rukoilee naisen puolesta, jolla on flunssa. Hänelle tulee terveempi ja pirteämpi olo, eikä nenä ole enää tukossa! He keskustelevat pitkään uskonasioista ja Tuomas saa rukoilla naisen puolesta myös yleisesti.

Loppukommentit

Kohtasimme myös ihmisiä, jotka eivät halunneet rukousta tai olleet muutenkaan kiinnostuneita. Väkisin ei kannata jäädä vääntämään. Yhdessä tilanteessa rukoilimme monta kertaa miehen kantapään puolesta, mutta ainakaan siinä hetkessä muutosta ei tapahtunut.

Oli myös yksi tilanne, jossa rukoilimme tytön päänsäryn puolesta, mutta tulos jäi epäselväksi. Tytön eleistä päätellen jotain tapahtui, mutta hän kielsi kaiken, ehkä kaveripaineesta johtuen. Joka tapauksessa hän sai nähdä, että välitämme hänestä.

Tässä vielä Tuomaksen omat mietteet näiden tapahtumien jälkeen:

Olin eilen ensimmäistä kertaa kadulla rukoilemassa ja kohtaamassa ihmisiä. Täytyy sanoa että etukäteen jännitti. Tuskin olisinkaan uskaltanut lähteä, ellei kokeneempi kaveri olisi ollut mukana opastamassa. Sekin antoi rohkeutta, että olin monilla videoilla nähnyt Jumalan parantavan myös ensikertalaisten, ihan tavallisten kristittyjen rukousten kautta.
 
Niin siinä sitten kävi minunkin kohdallani, että Jumala toimi ja paransi suurimman osan ihmisistä, joiden puolesta sain/saimme rukoilla. Eikä ollut todellakaan kyse siitä, että minun uskoni olisi ollut suuri tai että olisin osannut rukoilla hienosti. Ennemminkin olin peloissani että mitäs jos Jumala ei parannakaan. Jumala kuitenkin näytti toimivan lupauksensa mukaisesti peloistani huolimatta. Sen huomasin, että välillä tarvittiin sinnikkyyttä ja useampia rukouksia.
–Tuomas
Kaikki lukemasi on mahdollista sinullekin, jos olet Jumalan lapsi. Jokainen Jeesuksen seuraaja on kutsuttu yliluonnolliseen elämään. Pyhä Henki asuu sinussa ja tekee mahdolliseksi kaiken tämän, ja paljon enemmän! Kaikki kunnia Jeesukselle Kristukselle, jossa meidät on luotu uudeksi ihmiseksi.