Tällä videolla nähdään hyvä esimerkki luonnollisesta tavasta kohdata ihminen ja rukoilla hänen puolestaan. Ensin henkilöltä kysytään kohteliaasti, onko hänellä mahdollisesti jotain kipua tai vaivaa, josta haluaisi parantua. Nainen kertoo viisi vuotta vaivanneesta polvesta, jonka hän satutti kaaduttuaan laskettelussa. Polvi on leikattu kahdesti, mutta edelleen siinä on vaivaa. Hän kertoo myös murtaneensa kädestään luun, kun kaatui juostessaan bussiin.

Mies rukoilee ensin käden puolesta. Hän käskee kipua lähtemään ja kättä parantumaan kokonaan Jeesuksen nimessä. Lyhyt käskyrukous Jeesuksen nimessä aivan normaalilla äänellä riittää. Sitten heti perään pyydetään henkilöä kokeilemaan, huomaako hän muutosta.

Nainen sanoo ”Se toimii!” ja päästää vahingossa kirosanan. Tämä on aika yleinen reaktio kaduilla. Useinkaan ihmiset eivät lainkaan odota tapahtuvan mitään. Se on iso järkytys, kun parantuminen yllättäen tapahtuukin!

Sitten mies rukoilee polven puolesta. Jälleen lyhyt uskon rukous, jonka jälkeen nainen toteaa polven tuntuvan hyvältä ja pyytää miestä rukoilemaan vielä kerran. Toisen rukouksen jälkeen nainen testaa polvea kunnolla ja huomaa sen olevan täysin kivuton asennoissa, joissa ennen tuntui kipua.

Nainen on täysin yllättynyt parantumisista. Hän halaa miestä kiittäen tästä hyvästä teosta. Ihmiset aistivat sen, kun kohtaamme heitä lähimmäisenrakkaudella ja aidosti ilman oman edun tavoittelua. Mies selittää uskovansa Jeesukseen, ja että tällaiset tapahtumat toimivat osoituksena siitä, että Jumala on todellinen. Parantumisen tai jonkin muun ihmeen jälkeen on hyvä hetki kertoa tarkemmin Jumalan ilosanomasta, koska silloin ihmisillä on motivaatiota kuunnella.

Myös sinun on mahdollista elää todeksi tämän videon tapahtumat omassa ympäristössäsi.

Tämä Jeesuksen lupaus koskee aivan jokaista hänen opetuslastaan:

Nämä merkit seuraavat niitä, jotka uskovat: Minun nimessäni he ajavat ulos riivaajia, puhuvat uusilla kielillä, nostavat käsin käärmeitä. Jos he juovat jotakin kuolettavaa, se ei vahingoita heitä. He panevat kätensä sairaiden päälle, ja nämä tulevat terveiksi. –JeesusMark.16:17-18