Torben Søndergaardilla on toimiva tapa opettaa sairaiden parantamista. Hän ei pidä pitkiä luentoja, vaan opettaa asian käytännön kautta. Hän vie Samin ja Danielin ostoskeskukseen, etsii sieltä ihmisen, jolla on jokin vaiva, ja laittaa pojat rukoilemaan. Tekemisen kautta oppii parhaiten. Monet meistä olemme kuulleet paljon opetusta, mutta missä on käytäntö?

Sam ja Daniel eivät ole ennen rukoilleet sairaiden puolesta tällä tavalla. He ovat aivan tavallisia uskovia. Sinun ei tarvitse olla pastori tai pitkään uskossa ollut, jotta Jumala voisi parantaa kauttasi. Pidän siitä, kuinka Torben korostaa, ettei hänellä ole erityistä voitelua, jonka ansiosta ihmiset parantuvat, vaan että jokainen uskova voi tehdä tätä samaa. Torben haluaa uskovien tajuavan tämän asian oman kokemuksen kautta. Näin he voivat jatkaa sairaiden puolesta rukoilua senkin jälkeen, kun Torben on palannut takaisin kotimaahansa Tanskaan.

Huomaa, miten lyhyt ja yksinkertainen rukous riittää. Monisanaisuudesta on pelkästään haittaa. Kyllähän Isä tietää jo valmiiksi, mitä tulemme Häneltä pyytämään (Matt.6:7-8). Jumalaa ei myöskään tarvitse vakuuttaa hienoilla sanoilla, että Hän parantaisi. Tarvitaan ainoastaan yksinkertainen sydämen usko siihen, että Jumala voi ja haluaa parantaa juuri minun kauttani.

Rukoilla kannattaa ihan normaalilla äänellä ilman mitään ylimääräistä. Ei tarvitse huutaa falsetissa tai puhua kielillä. Oudot uskovaiset ovat jo tarpeeksi pelotelleet pahaa aavistamattomia ihmisiä.

Rukouksen aikana ei tarvitse itse tuntea mitään. Videolla miehet kertovat, kuinka ihmeellistä on se, että ihmiset parantuvat heidän käsiensä alla ilman, että he itse tuntevat mitään. Se on yliluonnollista, mutta samalla niin luonnollista. Itsekään en yleensä tunne mitään, kun ihminen parantuu.

Videon alussa kaksi nuorta naista parantuu kivusta olkapäässä ja selässä. Heidän reaktionsa on näkemisen arvoinen, kun he tajuavat parantuneensa! Parantumisen jälkeen Torben kertoo heille oman todistuksensa, miten hän löysi elävän Jumalan ja vapautui esimerkiksi kuolemanpelosta. Naiset kuuntelevat tarkkaan, koska ovat juuri saaneet kokea, että Jumala on todellinen. Tämä on yksi parhaita tapoja kertoa ilosanomaa, jossa ei ole kyse ihmisviisaudesta vaan Jumalan voimasta.

Puheeni ja julistukseni ei ollut inhimillisen viisauden suostuttelevia sanoja vaan Hengen ja voiman osoittamista, jotta teidän uskonne ei perustuisi ihmisviisauteen vaan Jumalan voimaan.” –Paavali1.Kor.2:4-5